domingo, 6 de julio de 2008

La Productora

Eironeia Produccions, S.L. és una empresa que constitueixen l’any 2006 Joan Solana i Figueras i Lluís Coromina i Isern.

Joan Solana prové de la gestió política i de la creació literària i escènica. A part és professor de Literatura i de Guió Cinematogràfic. Pel que fa a la gestió política, a part de ser Alcalde de Banyoles durant vuit anys, va assumir la direcció de les obres de la Subseu Olímpica de Rem i de les activitats de l’Olimpiada Cultural a Banyoles. Durant l’etapa en què va estar al davant de l’Ajuntament va crear l’Escola de Música i l’Aula de Teatre, on es va configurar un model que projectat per Xicu Masó que va obrir moltes expectatives pel que fa a l’estímul de la creació teatral a la perifèria catalana. Pablo Ley ho va reflectir en un article publicat al País el diumenge 2 de juny de 1996, que titulava Un nuevo modelo para el teatro: (...) Joan Solana destacaba, el día del estreno, el (beneficio) de fomentar sobre todo un público teatral exigente, con criterio, que no se dejara seducir por muchos de los subproductos teatrales que se exhiben en los circuitos comarcales. Hay que esperar que este modelo cunda no sólo en el área de influencia de Banyoles, porque el primer beneficiario sería, sin duda, el teatro profesional. (...)

Lluís Coromina és un empresari reconegut i respectat a Catalunya. Es coneix menys, en canvi, la seva implicació en el foment de la creativitat cultural. No ha volgut fer-ho a través del sistema de les subvencions, sinó a través de la constitució de Societats Limitades, ad hoc.

Eironeia s’explica pels dos socis fundadors. És una empresa sòlida, solvent, amb una estructura de despesa optimitzada que permet destinar el 85 % del pressupost als creadors i que reinverteix el 100 % dels seus beneficis. Per altra banda té la voluntat d’impulsar un model que condueixi a la creació d’equips estables constituïts per professionals acreditats o joves ben formats, fórmula que es considera ideal per garantir la qualitat dels seus espectacles.

La temporada 2006-2007 va coproduir amb Temporada Alta, Temps mort, una obra de creació compartida en un treball intensiu de quatre mesos amb tot l’equip. Joan Solana en va assumir la direcció.

La temporada 2007-2008 ha coproduït, també amb Temporada Alta, Interior amb intrusa, escrita i codirigida per Jordi Sala i Manel Bayo. Ara està impulsant la posta en escena d’una trilogia escrita i dirigida per Joan Solana: Edith i Sarah, El meu somni és el teu malson i Ulls de bruixa. Tres obres de qualitat per a la immensa majoria.

No hay comentarios: