martes, 16 de agosto de 2011

CINC ANYS. DOS PROJECTES NOUS

Eironeia Produccions compleix cinc anys. No es pot dir que haguem complert tots els objectius que ens vam proposar, però, vist en perspectiva, resulta gratificant haver produït tres espectacles, un d’en Jordi Sala, Interior amb intrusa, i dos d’en Joan Solana, Temps mort i Ulls de bruixa (http://ullsdebruixa.blogspot.com/). La majoria de les crítiques han estat favorables i hem augmentat el nombre d’espectadors en cada producció. També estem especialment satisfets d’haver donat “primeres oportunitats” professionals a actors, actrius o cantants, que demostren el seu talent en altres espectacles.

El cinquè aniversari coincideix amb dos projectes que ens interessen especialment.

El primer és l’encàrrec de l’Ajuntament de Banyoles de crear el primer espectacle ad hoc per a La Factoria de les Arts Escèniques. Començarem a donar-ne informació a partir del mes de setembre.

El segon projecte encaixa plenament als objectius fundacionals de l’Empresa, que, malgrat ser una Societat Limitada, respon als criteris de les Entitats sense finalitat de lucre. Entenem que en els sectors de les arts escèniques i de la música es poden obrir moltes possibilitats per als artistes i s’han d’estimular moltes iniciatives de creació de públics nous. Cada ciutat s’hauria de plantejar quanta gent se sent atreta pel teatre, o per la dansa, o per la música, o pels espectacles que combinen aquestes disciplines. Podríem concloure, segons les estadístiques que coneixem, que en cap cas se supera el 15% de la població. Dit d’una altra manera, no arribem al 85% dels ciutadans. Si només tinguéssim en compte que les empreses del sectors ens beneficiem del suport de les Institucions públiques, no podríem deixar d’incloure entre els nostres objectius el d’augmentar el nombre d’espectadors. Però hi ha un altre argument de més pes. Els immensos beneficis culturals que produeix la creació artística i, òbviament, la recepció artística.

Si centrem el nostre interès en els joves un dels millors camins és el teatre fet per ells mateixos. Per això, Eironeia Produccions posa en marxa el projecte de creació d’una companyia jove on persones de 18 a 23 anys, amb formació o experiència acreditada, rebran una formació complementària vinculada a la creació d’espectacles.

N’informem resumidament en la següent entrada.

No hay comentarios: