martes, 8 de septiembre de 2015

La nova producció



Yvonne, princesa de Borgonya
de Witold Gombrowicz

Un espectacle de la companyia Teatrebrik
Direcció: Joan Gómez

Temporada Alta
La Factoria de les Arts Escèniques
Banyoles
Divendres, 2 d’octubre, a les 21 h.
Dissabte, 3 d’octubre, a les 21 h.
Diumenge, 4 d’octubre, a les 19 h.

http://www.temporada-alta.net/ca/programacio/325-yvonne-princesa-de-borgonya.html





Vídeos:
https://www.youtube.com/watch?v=fIiq_W4OmTY



La nova Yvonne
Joan Solana i Figueras


La història del cinema és també la història de l’evolució de les respostes a la pregunta “de qui és la pel·lícula?”. Primer era dels Estudis (productors); després dels actors; després dels directors...

Penso que escau aquesta breu introducció a l’hora de preguntar-se de qui és la nova Yvonne, que s’estrena a la Factoria de Banyoles en el marc de Temporada Alta. Perquè la resposta il·lumina molts noms.

En primer lloc és d’en Joan Gómez, un director jove, també escriptor i dramaturg, amb molt talent, que mereix tenir l’oportunitat de ser conegut i reconegut.

També és de Teatrebrik, un grup amateur amb una trajectòria solvent que va merèixer fer temporada a Barcelona amb l’espectacle anterior, El Tinent d’Inishmore.

També dels tres protagonistes, d’escoles teatrals diferents, de generacions diferents, però que comparteixen un valor: són autèntics genis de l’escenari: En Pep Vila; la Cristina Cervià i en David Marcé.

També de Banyoles, una ciutat que ha apostat per un model teatral singular, que afavoreix la creació pròpia, de companyies i d’espectacles.

I també és d’en Xicu Masó, que en va fer una versió magnífica el 1997, quan dirigia els projectes teatrals de la Ciutat (que em consta que va impressionar en Joan Gómez), i que va establir les bases que inspiren la major part de les iniciatives i produccions que neixen a Banyoles.

Eironeia Produccions, en aquest cas, discretament, ha ajudat a fer possible aquesta Yvonne, un text lluminós i corrosiu de Witold Gombrowicz, imprescindible per entendre i no comprendre l’evolució esperpèntica de l’exercici del poder en aquest començament del segle XXI.







No hay comentarios: